Menu Wigilijne i Świąteczne

 

WERSJA DO DRUKU:

Barszcz wigilijny tradycyjny - 29,00 zł/1l

Krem z grzybów leśnych - 49,00 zł/1l

 

Uszka z grzybami – 65,00 zł/kg

Pierogi z kapustą i grzybami - 45,00 zł/kg

Pierogi z kaczką – 55,00 zł/kg

Pierogi ruskie z cebulką, majerankiem – 45,00 zł/kg

Pierogi z pieczarkami, żółtym serem i natką pietruszki – 45,00zł/kg

Pierogi z mięsem – 45,00 zł/kg

(pierogi 1 kg – około 27 sztuk)

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami - 9,00 zł/szt.

 

RYBY

Pstrąg w galarecie - 12,00 zł (70g ryby/40g galarety)

Karp w galarecie – 13,00 zł (70g/40g)

Łosoś w galarecie – 14,00 zł (70g/40g)

Karp smażony - 14,00 zł (120g)

Dorsz po grecku - 14,00 zł (80g/40g)

Dorsz po japońsku - 14,00 zł (80g/40g)

Dorsz smażony w cieście czosnkowym

z koperkiem - 15,00 zł (120g)

MIĘSA

Kaczka pieczona z jabłkami, pomarańczą 49,00/kg

Zraz wołowy w sosie własnym - 16,90 zł (120g+sos)

Zraz wieprzowy w sosie własnym - 14,90 zł(120g+sos)

Pieczeń z karkówki w sosie własnym 15,90 (120g+sos)

Bitka wieprzowa ze schabu

w sosie kurkowym – 16,90 zł (120g+sos)

Schab w galarecie

ze śliwką lub czysty – 11,90 zł (80g/40g)

Karkówka w galarecie szpikowana czosnkiem

lub czysta – 11,90 zł (80g/40g)

Pierś z indyka w galarecie z morelą i żurawiną

lub czysta – 11,90 zł (80g/40g)

Bigos staropolski z mięsem, suszonymi grzybami

i śliwkami - 42,00 zł/kg

 

SAŁATKI

Jarzynowa - 49,00 zł/kg

Śledź pod pierzynką z burakiem - 49,00 zł/kg

Zamówienia przyjmujemy do 17 grudnia b.r.